top of page

DENTAL

PROOF

De operatielamp LED 2 Hybride is uitermate geschikt als operatielamp voor tandartsen, kaakchirurgie, implantologie, endodontologie en Mondhygiëniste maar uiteraard ook algemene tandheelkunde.

 

Een operatielamp onderscheid zich door de lichtopbrengst, maar voornamelijk door de grootte van de lampenkop. Hoe groter de lampenkop des te minder schaduw heeft u in het werkgebied.

 

De LED 2 Hybride is een lamp met meerdere mogelijkheden. U kunt de lamp gebruiken als volwaardige operatielamp voor alle tandheelkundige chirurgie en heeft daarbuiten nog een onderzoeksstand voor de algemene tandheelkunde en mondhygiëne.

 

Verschillende belichtingsmogelijkheden:

 

Chirurgiestand: heeft een instelbaar lichtveldgrootte van 16 – 24 cm met een lichtopbrengst van 115.000 lux. Tevens heeft deze lamp een diepte uitlichting om nog dieper de mond in te schijnen.

Onderzoeksstand: U kunt overschakelen naar de Dentale Modus waarmee de lamp een ovaal lichtveld heeft met een lichtopbrengst van 30.000 lux. Dit lichtveld is goedgekeurd volgens DIN en ISO 9680. Met deze stand is enkel de mondholte uitgelicht en heeft u daarom direct een anti-verblindingsstand.

 

Single Colour(SC) wil zeggen dat de lamp een kleurtemperatuur heeft van 4.500 Kelvin, wat ook wel koud licht wordt genoemd. Dit operatielicht geeft een helder lichtbeeld waardoor u alle oneffenheden en details kunt waarnemen.

Met een kleurweergave(Ra waarde) van 95% heeft

u een natuurlijke weergave wat de daglichtkleur

zo goed mogelijk benaderd.

 

De lamp is te gebruiken voor alle tandheelkundige doeleinden. En daarom geschikt voor de tandarts die daarbij ook chirurgie beoefent. Of wanneer u een Hybride kamer heeft waar meerdere artsen werkzaam zijn. Uiteraard is de lamp uitermate geschikt voor afdeling Kaakchirurgie in de ziekenhuizen.

 

Deze lamp is leverbaar als plafondmodel, wandmodel en statiefmodel.

 

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 95%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast.

 

Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

LED2 Wand.png

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 115.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

Bedieningspaneel en handgreep

Op het uitgebreide bedieningspaneel welke aan de lampenkop gemonteerd is kunt u alle instellingen van de lamp eenvoudig bedienen. De verschillende functie op het bedieningspaneel zijn bijvoorbeeld lichtsterkte, diepte uitlichting, Endoscopie stand inschakelen, lichtkleur instelling (MC en Smart-modellen), en een laserpunt inschakelen(optioneel).

Met de handgreep kunt u de focussering instellen en u kunt ervoor kiezen om een van bovengenoemde functies ook met de handgreep te bedienen, zodat u altijd steriel blijft werken.

 

Ontwikkeling en gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Doormiddel van draaien aan de handgreep kunt u de verschillende standen selecteren. Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

 

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden.

LED3 Statief noodstroom.png
bottom of page