top of page

De LED 115 C is door zijn lichtkleur instelling uniek in zijn soort. De LED 115 C is gewoon te gebruiken als kleine onderzoekslamp bij bijvoorbeeld een Huisarts.

Maar door de instelling van de lichtkleur is de lamp ook te gebruiken voor dermatologie. Door de lichtkleur naar beneden in te stellen kunt u kleur verschillen in de huid beter detecteren. Ook zullen de aderen beter zichtbaar worden.

De kleurtemperatuur is in te stellen in 3 standen via het bedieningspaneel, 3.700, 4.000 en 4.300 graden Kelvin.

Deze lamp wordt veel gebruikt op de ziekenhuisafdeling Neonatologie, Gynaecologie en Verloskunde, Huisartsen en Dierenartsen.

Verder is deze lamp te gebruiken voor controle van bijvoorbeeld littekens of eventueel verwijderen van hechtingen.

De lamp is leverbaar als statiefmodel, met een wandbevestiging en met rail-klem.

 

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 95%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast.

Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

 

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 60.000 lux op een afstand van 0,5 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

LED115_Statiefmodel.png

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel voor het aan- en uit zetten van de lamp is op de lampenkop gemonteerd. Tevens heeft dit bedieningspaneel een dimmerknop om de lamp tot wel 50% van het volledig vermogen te kunnen dimmen.

 

Ontwikkeling en Gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen.

 

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen qua stroomverbruik een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden.

LED115_mit_Railklem.png
bottom of page