top of page

Niet alleen het design maar vooral de techniek heeft een mooie doorontwikkeling meegekregen.

De lamp is tegenwoordig leverbaar als LED 300 Single Colour(SC) en als LED 300 Multi Colour(MC).

 

De LED 300 MC heeft een lichtopbrengst van 160.000 lux gekregen t.o.v. 140.000 lux, en heeft een instelbaar lichtveldgrootte van 18 - 26 cm. 

De lamp kan in 5 standen, van 3.750 – 4.750 Kelvin in kleurtemperatuur ingesteld worden. Bij een kleur instelling van 4.500 of 4.750 Kelvin heeft u het welbekende heldere witte lichtveld. Wanneer u de kleurtemperatuur lager dan 4.500 Kelvin instelt, wordt de lichtkleur warmer waardoor het licht minder reflecteert op het oppervlak dan wel in het wondgebied zodat u de aderen beter kunt waarnemen.

Met een kleurweergave (Ra waarde) van 97% heeft u een natuurlijke weergave wat de daglichtkleur zo goed mogelijk benaderd.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om de LED 300 te voorzien van een HD-camerasysteem wat u zou kunnen helpen met analyseren of voor educatieve doeleinden.

 

De operatielamp LED 300 MC is uitermate geschikt als operatielamp voor tandartsen, dierenartsen, poliklinieken in ziekenhuizen en privéklinieken.

 

Een operatielamp onderscheidt zich door de lichtopbrengst, maar voornamelijk door de grootte van de lampenkop. Hoe groter de lampenkop des te minder schaduw heeft u in het werkgebied.

 

De verschillende poliklinieken in ziekenhuizen waar deze lamp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld: Poliklinische Operatiekamers (POK), Dermatologie, Spoedeisende hulp, kaakchirurgie, Oogheelkunde, Gipskamer, Gynaecologie en Verloskunde.

In ziekenhuizen en privéklinieken is de LED 300 goed te combineren met een extra LED 300 MC, LED 150 MC, LED 6 MC of een apparatendrager/monitordrager.

Voor een dierenarts kan de LED 300 gecombineerd worden met een satellietlamp zoals de LED 150 of ook een apparatendrager of monitordrager.

 

Deze lamp is leverbaar als plafondmodel, wandmodel en statiefmodel.

 

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 97%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast.

Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

 

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 160.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

LED 300MC.png
LED 300 SC mit Spot.png

Bedieningspaneel en handgreep

Op het uitgebreide bedieningspaneel welke aan de lampenkop gemonteerd is kunt u alle instellingen van de lamp eenvoudig bedienen. De verschillende functie op het bedieningspaneel zijn bijvoorbeeld lichtsterkte, diepte uitlichting, Endoscopie stand inschakelen, lichtkleur instelling (MC en Smart-modellen), en Dual Focus systeem bedienen.

Met de handgreep kunt u de focussering instellen en u kunt ervoor kiezen om een van bovengenoemde functies ook met de handgreep te bedienen, zodat u altijd steriel blijft werken.

 

Ontwikkeling en gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Doormiddel van draaien aan de handgreep kunt u de verschillende standen selecteren. Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

 

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden. 

LED 300SC+LED 150F VAlia.png

* De genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief eventuele montage kosten

bottom of page