top of page

Nieuwste serie LED Operatielamp.

 

Dr. Mach gaat verder met ontwikkelen en komt met een nieuwe serie lampen de LED 6 en LED 8 modellen.

 

De LED 8 MC is standaard voorzien van Multi Colour techniek en heeft een kleurweergave-index(Ra) van 98%, waardoor hij uniek in zijn soort is.

Optioneel uit te rusten met Schaduwmanagement, Extra Mechanische focussering en Laserpunt.

De operatielamp LED 8 MC is uitermate geschikt als operatielamp voor operatiekamers van ziekenhuizen, privéklinieken, dierenartsen, tandartsen en verschillende poliklinieken in ziekenhuizen.

 

Een operatielamp onderscheidt zich door de lichtopbrengst, maar voornamelijk door de grootte van de lampenkop. Hoe groter de lampenkop des te minder schaduw heeft u in het werkgebied.

 

De LED 8 MC heeft een lichtopbrengst van 160.000 lux en heeft een instelbaar lichtveldgrootte van 19 – 30 cm.

Multi-Colour wil zeggen dat de kleurtemperatuur van de lamp instelbaar is in 5 standen, van 3.750 – 4.750 Kelvin. Bij een kleur instelling van 4.500 of 4.750 Kelvin heeft u het welbekende heldere witte lichtveld. Wanneer u de kleurtemperatuur lager dan 4.500 Kelvin instelt, wordt de lichtkleur warmer waardoor het licht minder reflecteert op het oppervlak dan wel in het wondgebied zodat u de aderen beter kunt waarnemen.

Met een kleurweergave-index(Ra waarde) van 98% heeft u een natuurlijke weergave wat de daglichtkleur zo goed mogelijk benaderd.

De instelbare lichtkleur kan behaald worden door het bundelen van warm- en koud wit kleuren.

Door de optionele Schaduwmanagement zal de schaduw in het lichtveld tot een minimum beperken.

Ook bestaat de mogelijkheid om de LED 6 te voorzien van een HD-camerasysteem wat u zou kunnen helpen met analyseren of voor educatieve- en trainingsdoeleinden.

 

De verschillende poliklinieken in ziekenhuizen waar deze lamp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld: Algemene operatiekamers, Hybride Operatiekamers, Poliklinische Operatiekamers (POK), Dermatologie, Spoedeisende hulp, kaakchirurgie, Oogheelkunde.

In ziekenhuizen en privéklinieken is de LED 8 goed te combineren met een LED 6 MC, LED 300 MC, , een tweede LED 8 MC of een apparatendrager/monitordrager.

 

Deze lamp is leverbaar als plafondmodel, wandmodel.

NIEUW

 

PRODUCT

Bedienfeld LED 6-8.png

​Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 98%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast.

Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

Geslepen Multi-lenssysteem

De zogenaamde Cascadelenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 140.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

HANDLEIDING LAMPENKOP
HANDLEIDING PLAFOND & WANDMODEL
Dr Mach Poster_01_Seite_3.jpg

Bedieningspaneel en handgreep

Op het uitgebreide bedieningspaneel welke aan de lampenkop gemonteerd is kunt u alle instellingen van de lamp eenvoudig bedienen. De verschillende functie op het bedieningspaneel zijn bijvoorbeeld lichtsterkte, diepte uitlichting, Endoscopie stand inschakelen, lichtkleur instelling(MC en Smart-modellen), en een laserpunt inschakelen(optioneel).

Met de handgreep kunt u de focussering instellen en u kunt ervoor kiezen om een van bovengenoemde functies ook met de handgreep te bedienen, zodat u altijd steriel blijft werken.

 

Ontwikkeling en gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Doormiddel van draaien aan de handgreep kunt u de verschillende standen selecteren. Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden. 

LED 6-8 Wandbedienfeld-Doppel.png

* De genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief eventuele montage kosten

bottom of page