top of page

De onderzoekslamp LED 130 Plus is een veel geziene lamp op verschillende poliklinieken in ziekenhuizen, privéklinieken, huisartsen, dierenartsen en tandartsen. De LED 130 Plus heeft een lichtopbrengst van 100.000 lux en een instelbaar lichtveldgrootte van 12 cm en is ook leverbaar als een standaard uitvoering de LED 130 en een LED 130-F.

 

Door zijn enorme lichtopbrengst en toch handzame

omvang is deze lamp voor meerdere doeleinden inzetbaar.

 

De LED 130 Plus is leverbaar als plafondmodel, wandmodel en statiefmodel.

 

De verschillende poliklinieken in ziekenhuizen waar deze lamp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld: Gynaecologie en Verloskunde Dermatologie, Spoedeisende hulp, tandartsen, Oogheelkunde, Gipskamer

 

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 95%, herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances in het wondgebied. Hierdoor is het aangenaam werken en geeft dit een natuurlijk contrast.

Door het kleurenspectrum in het werkgebied is het aangenaam werken.

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 70.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

Mach LED 130 Statiefmodel.png

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel voor het aan- en uit zetten van de lamp is op de lampenkop gemonteerd. Tevens heeft dit bedieningspaneel een dimmerknop om de lamp tot wel 50% van het volledig vermogen te kunnen dimmen.

 

Ontwikkeling en Gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

 

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden. 

Mach LED 130 Wandmodel.png
bottom of page