top of page

De operatielamp LED 150 is uitermate geschikt als operatielamp voor tandartsen, dierenartsen, poliklinieken, privéklinieken.

De LED 150 heeft een lichtopbrengst van 110.000 lux en heeft een lichtbeeld van 19 cm maar is optioneel ook leverbaar als focuseerbare uitvoeringen(LED 150-F en LED 150-FP). Deze modellen beschikken over meer lichtopbrengst en een instelbare lichtveldgrootte.

 

Deze lamp is leverbaar als plafondmodel, wandmodel en statiefmodel.

De verschillende poliklinieken in ziekenhuizen waar deze lamp gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld: Gynaecologie en Verloskunde, Dermatologie, Spoedeisende hulp, kaakchirurgie, Oogheelkunde, Gipskamer. Maar deze lamp wordt ook vele gebruikt voor dierenartsen.

De LED 150 kan ook als combinatie geleverd worden, met bijvoorbeeld nog een LED 150 of bijvoorbeeld een LED 300 DF SC

 

Superieure kleurweergave

Door de uitstekende daglichtkleur van 96%,

herkent de chirurg zelfs de kleinste nuances

in het wondgebied.

Hierdoor is het aangenaam werken en

geeft dit een natuurlijk contrast.

Door het kleurenspectrum in het

werkgebied is het aangenaam werken.

Geslepen Multi-lenssysteem

De lenzen worden met behulp van de computer geslepen waardoor er een volledige gelijkheid wordt gegarandeerd tussen de lenzen. Elke LED wordt afzonderlijk aangestuurd en hebben elk een eigen LED module waardoor zij hun eigen lichtveld genereren. Een lichtsterkte van 110.000 lux op een afstand van 1 meter kunnen zonder problemen worden behaald.

 

Dr. Mach LED 150 Swing Plafondmodel

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel voor het aan- en uit zetten van de lamp is op de lampenkop gemonteerd. Tevens heeft dit bedieningspaneel een dimmerknop om de lamp tot wel 50% van het volledig vermogen te kunnen dimmen.

 

Ontwikkeling en Gebruik

Tijdens de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan een eenvoudige bediening en het hoge gemak bij onderhoud. Door de ring aan de buitenzijde van de lamp kunnen luchtstromen makkelijk van bovenaf langs de lamp heengeleid worden. Dit zorgt ook voor een minimale warmtestijging.

Door de flexibele arm en het handvat is de lamp makkelijk en nauwkeurig met één hand in positie rondom het wondgebied te brengen. 

 

Dankzij het gebruik van inwendige sleepcontacten zijn de draaimogelijkheden onbegrensd.

Doormiddel van draaien aan de handgreep kunt u de verschillende standen selecteren. Hiermee stelt u de juiste grote van het lichtveld in afhankelijk van de grote van het wondgebied.

 

Lange levensduur / laag stroom verbruik

Door het gebruik van kwalitatief hoogwaardige LED’s is een levensduur van meer dan 60.000 branduren gegarandeerd. Ten opzichte van halogeenlampen hebben LED lampen een besparing van meer dan 50%. Ook hoeft u tussentijds geen lichtbronnen meer te vervangen.

Door het lage stroomverbruik en de hoge kwaliteit van de LED’s heeft u maximaal 0,5 graden warmtestijging na 3 uur branden. 

Dr. Mach LED 150 SWING statiefmodel

* De genoemde prijzen zijn exclusief BTW en exclusief eventuele montage kosten

bottom of page